מיכל אסף | מגזין עיצוב גיליון 29
נראים המרחבים הירוקים הפתוחים וחוות הסוסים, כשמעבר למראה הבריכה ניתן לצפות בסוסים שרועים באחו. בנוסף נשקף מאגף זה ביתן האורחים, המעוצב בסגנון מרוקאי, כולל אזור ברביקיו פתוח עם מטבח חוץ, ומרפסת לישיבה הפונה גם היא לבריכה. אגף ההורים נפתח לשתי חצרות שונות: האחת מעין פטיו פנימי עם מזרקה אופיינית לארמונות, היוצרת מיני אקלים. והשנייה למרפסת נוספת הפונה לבריכה ובה ג׳קוזי עם חמאם.
הבית, כפי שמעידה אורית, הוא מקבץ של חלומות רבים - שבסופו של דבר, ולאחר שנים רבות של תכנון ובנייה, התגשמו במדויק.
המיקום הכפרי - בלב אחד המושבים בשרון - והתנאים שיצרה הסביבה הטבעית העניקו את מלוא ההשראה לתכנון אחוזה כפרית מודרנית, אשר הצליחה לתרגם במדויק את חלומו של בעליה.
אורית וילנברג-גלעדי, אדריכלית והבעלים הגאה של בית החלומות הממוקם על תפאורת טבע ירוק, תכננה בית אחוזה, שישתלב בסביבה הטבעית ובו בזמן יעניק לדייריו את כל הנוחות והפינוקים הדרושים.
"האחוזה מעוצבת בקווים נקיים, כאשר הבית עצמו בנוי בצורת האות ח'", מספרת וילנברג-גלעדי. ״בתכנון נעשה שימוש בהרבה משחקי חוץ ופנים, נוצרו מעין חצרות שנפתחות לאזורים שונים ברחבי הבית. את כל הבית ׳עוטפת׳ בריכת השחייה, אשר בעיצובה נעשה שימוש בחומרים בלתי קונבנציונאליים, כשאפילו את הכניסה הראשית לבית בחרנו למקם מול הבריכה עצמה״.
הבית, שנבנה על נחלה של 10 דונם, בנוי מטיח לבן, שילוב של אבן כורכר וריצופים של אבן ועץ. הבריכה עצמה היא בריכת שיקוף, הנראית כמו פלטה עם האריחים האפורים. כאשר ישנה השתקפות של השמש, הופך צבעה של הבריכה לטורקיז עמוק. בבניית הבית הקדישה וילנברג-גלעדי התייחסות נרחבת לבנייה ירוקה בכיווני האור והאקלים שביקשה ליצור בחלקיו השונים. כך לדוגמה, "חדר המגורים מחולק לשניים יש לו שתי יציאות - האחת למרפסת קיץ לכיוון הבריכה, והשנייה - למרפסת חורף דרומית מקורה עם שיחי גפן, המעניקים למרפסת מראה מיוחד וציורי בזמן השלכת. את המגע האקלימי השונה מעניק בחורף הקמין הממוקם בחדר המגורים, אזור בבית שבעונת הקיץ מקבל דגש אחר עם היציאה לאזור הבריכה. מאיר מנחם, מבעלי נאות שירן, המתמחה בנכסי יוקרה בארץ ומשווקת נחלות במושבים, מסביר כי מציאת בית בנוי דוגמת זה במושבים היא עניין נדיר. ״כיום, כמעט אי אפשר למצוא נכסים עם בתים חדשים. רוב הנחלות במושבים הן ללא בתים בנויים, בדרך כלל רוכשים אותן אנשים ב עלי ממון, שמוכנים לגור במרחק גדול מהעיר אבל מעוניינים באיכות חיים״. ״גודל הנחלות במושבים נע בין 4 דונם ל-24 דונם בקרבת הבית, כאשר ברוב הנחלות מדובר ב - 10 דונם - שטח אשר מעניק בעצם אפשרויות תכנון רבות יותר. המרחבים הללו מאפשרים מגוון עיצובים מרחיקי לכת, הגולשים להקמת מגרשי משחק לילדים, או אפילו כאלה שבחרו להקים אגם קטן באמצע הנחלה״.
ביתה של וילנברג־גלעדי משתרע על שטח של כ- 500 מ״ר ומחולק באופן בולט לשני אגפים: בצד אחד, אזור הילדים, ובצדו השני - אזור ההורים. כחלק מחלוקה זו נעשתה גם בחירה מובהקת בסוג הנוף הניבט מכל אזור בבית. מאגף הילדים.