ברכישת נכס נדל"ן להשקעה ההחלטה החשובה ביותר היא מיקום הנכס. יש הטוענים כי רכישה של דירה בערים בעלי מעמד סוציואקונומי נמוך יניבו תשואה גבוהה יותר בעיקר בזכות מחירן האטרקטיבי, אולם אילי נדל"ן יעדיפו לזהות את פוטנציאל ההשקעה על פי פרמטרים מוכחים דוגמת השקעה בחינוך, קרבה לים, סוג אוכלוסייה ואחרים.
השמות המובילים את שוק הנדל"ן הישראלי מזה שנים רבות מתבוננים בעין בוחנת ביישוב הנושק לים וזוכה למעמד יוקרתי קיסריה, ותוהים מתי תהיה זו ההזדמנות הנכונה להשקיע בוילה בקיסריה בו- ולזכות לתשואה מניבה שתצדיק את מחיר הנכסים המאמיר. מומחי נדל"ן טוענים כי היום הזה הגיע. הקיפאון והמיתון בשוק לצד תנופת הבנייה בקיסריה הולידו סדרה של נכסי יוקרה במחירים שלא נראו כמותם בשוק שנים רבות, כאשר ברור לכל כי השעון המתקתק החג מעל שמי קיסריה יגיע בקרוב ליעדו ומחירי בתים בקיסריה ינסקו בשנית.
בעידן בו הטכנולוגיה המתקדמת מציעה פתרונות ויישומים המשנים את פני השוק ומוחקים מקצועות ומוצרים, התנודות בשוק ההון מתקשות להצביע על מגמה אחידה והשקעה בטוחה כלשהי והתשואה על חסכונות והון עצמי השוכב בבנק היא מזערית, שוק הנדל"ן היה ועודו השוק היציב והבטוח ביותר להשקעות מניבות. אם נצטרך לנתח את הסיבה לכך במונחים שגם מי שלא צמח בחוג לכלכלה יוכל להבין נתייחס למונח המוכר והוותיק ביותר בכלכלה: ביקוש והיצע- ככל שההיצע יורד הביקוש גובר לבתים למכירה בקיסריה, ככל שהביקוש גובר מחר וילות בקיסריה, עולה . מה הופך את שוק הנדל"ן לשוק החם ביותר אשר המחירים בו מוסיפים לעלות ללא הרף? בעיקר העובדה כי קרקעות הוא מוצר שכבר לא מייצרים יותר.
כל הללו כמובן הם סיבות להעמיס את משאית ההובלות ולעבור להתגורר באחוזה בקיסריה, ולאו דווקא לסמן אותה כיעד מועדף להשקעה. אלא שמטבע הדברים קיים קשר ישיר בין השניים על פי המודל הפשוט שהוזכר לעיל: ביקוש והיצע. הקרקעות האחרונות בקיסריה מגדלות בתים פרטיים ומגדלים, ומזמינות את אלו שכמהים במגורים איכותיים במיקום אטרקטיבי להיות המצטרפים האחרונים. בשנים שיגיעו בעלי הנכסים בקיסריה יזכו ככל הנראה להשבחה כמעט אוטומטית של נכסיהם, לעליית מחירים מרשימה ולתשואות גבוהות על ההשקעה הן בהוצאת הנכס לשכירות והן למכירה.